Surf

[ngg src=”galleries” ids=”4″ display=”basic_thumbnail”]

Dokument att ladda ner

[mdocs cat=”Surf”]

Formgivare: Daniel Lavonius Jarefeldt, Josef Zetterman, TENGBOM

Surf och Clip är de första produkterna i en serie ljudabsorbenter som Tengbom tagit fram tillsammans med Morgana. Surf finns i två varianter, en konkav och en konvex form vilket skapar en vågrörelse på vägen, därav namnet Surf. ”Målsättningen har varit att ta fram en modern golvskärm som kommunicerar hållbarhet både vad gäller ljudmiljöer materialval.” Surf bygger på Morganas egenutvecklad miljövänliga material ECOLIN™.

MÅTT: 800×1200 mm

MONTERING
Surf väggabsorbent monteras horisontellt eller vertikalt på vägg med dolda väggskenor.

ABSORBENTMATERIAL
Absorbenterna kan väljas med det komposterbara absorptionsmaterialet Ecolin, som också har ypperliga akustiska egenskaper. Som prisvärt alternativ finns samtliga modeller i serien i polyester.

TYGKLÄDSEL
Absorbenterna finns i ett flertal tygklädslar i välmatchade nyanser. Välj mellan tygerna Soul och Blazer i ren fårull, med utmärkta fuktegenskaper – eller bambu, med naturligt antistatiska och antiseptiska egenskaper. Båda är komposterbara. Du kan också få absorbenterna i ditt eget tyg.

KLASSIFICERING
Produkterna är provade enligt SS-EN ISO 354 och utvärderade enligt SS 25269 samt (i förekommande fall) enligt SS-EN ISO 11654, samt brandklassade enligt EN ISO 11925-2. Absorptionstest finns för nedladdning under fliken Dokument.