CROSS | FREQENS | WAVE

[ngg src=”galleries” ids=”5″ display=”basic_thumbnail”]

Dokument att ladda ner

[mdocs cat=”Cross”]

Formgivare: Morgana

Cross och Freqens är flexibla och lättplacerade skärmar för kontor och offentliga miljöer. De skapar lugn och avskildhet i öppna kontorslandskap och ger ett effektivt skydd mot överhörning och insyn trots en nättare utformning än en traditionell skärmvägg.

Skärmen innehåller ett ljudabsorberande material av högsta klass och kläds med tyg i ull eller bambu i olika färger. De pressade formerna reflekterar ljudvågorna åt olika håll och är även en designfaktor. Skärmen har en träram som finns i olika färger och kan förses med olika tillbehör beroende på behov av funktion och placering.

MONTERING
Skärmarna i serien kan enkelt kombineras till längre väggpartier. Det finns även beslag för att ansluta skärmarna i vinkel. Skärmarna kan antingen förses med stödben i trä eller med en nätt plåtfot. Som tillval finns även hjul, så skärmarna enkelt kan flyttas fram vid behov,

Bordsskärmen fästs vid bordet med ett vinkelbeslag med klämfunktion mot skärmen. Trycket från klämfästet fördelas över absorbentens ram och fixerar skärmen stadigt utan fasta lägen. Bordsskärmen överkant kan därmed justeras steglöst från 5 cm upp till 70 cm över bordsytan.

Bordsskärmen kan även beställas i fria längder upp till 2 m utan ram. Den kan då monteras mot svängda bordskanter

ABSORBENTMATERIAL
Absorbenterna kan väljas med det komposterbara absorptionsmaterialet ECOLIN™ (linfiber med majsstärkelse), som också har ypperliga akustiska egenskaper. Som prisvärt alternativ finns samtliga modeller i serien i polyester.

TYGKLÄDSEL
Absorbenterna finns i ett flertal tygklädslar i välmatchade nyanser. Välj mellan tygerna Soul och Blazer i ren fårull, med utmärkta fuktegenskaper – eller bambu, med naturligt antistatiska och antiseptiska egenskaper. Båda är komposterbara. Du kan också få absorbenterna i ditt eget tyg.

KLASSIFICERING
Produkterna är provade enligt SS-EN ISO 354 och utvärderade enligt SS 25269 samt (i förekommande fall) enligt SS-EN ISO 11654, samt brandklassade enligt EN ISO 11925-2. Absorptionstest finns för nedladdning under fliken Dokument.

TILLBEHÖR
Plåtfot till golvskärm, Träfot till golvskärm, hjul till golvskärmsfot i trä, kopplingsbeslag.